Wie zijn wij

Foto Ronald Willering


Mijn naam is Ronald Willering en ik vind het een voorrecht om al een tijdje actief te mogen zijn in de lokale politiek. Ik ga me de komende periode, net als in de afgelopen jaren, inzetten voor de lokale politiek. Belangrijke zaken zijn voor mij het behoud van goede voorzieningen, het bevorderen van kleinschaligheid op alle fronten en het aanjagen van duurzaamheid op een manier die voor onze inwoners voordelen oplevert, want alleen dan kunnen we onze doelstellingen halen. De afgelopen jaren zijn we in de raad erg veel met onszelf bezig geweest. Wij gaan minder tijd besteden aan vergaderen en met een positieve grondhouding onze doelen nastreven.

Foto Gerard Klein GunnewiekIk ben Gerard Klein Gunnewiek, ik ben 65 jaar en heb tijd en energie genoeg om me in te zetten voor mijn ideaal. Ik ben liefhebber van Lichtenvoorde en ik wil dat Lichtenvoorde weer bruisend wordt. Centrum, kermis, woningbouw en corso verdienen de allergrootste aandacht. Samen met de bevolking wil ik dingen doen voor een gelukkig en gezellig dorp in de Achterhoek.


Foto Danique RooksIk ben Danique Rooks, 26 jaar oud.
Ik ben geboren en getogen in Halle, momenteel woonachtig in het mooie Lichtenvoorde.
Ik ben werkzaam als specialist bij Jumbo supermarkten, waar ik elke dag mijn kennis en ervaring inzet om klanten de best mogelijke winkelervaring te bieden samen met mijn team.
Naast mijn werk volg ik de opleiding Retail Management & ondernemerschap aan Avans Hogeschool. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en nieuwe ervaringen, ik kijk ernaar uit om als penningmeester aan de slag te gaan en mijn bijdrage te leveren aan Lokaal Belang!

Foto Wilfried Klein Avink


Wilfried Klein Avink is geboren en getogen op een boerderij in de gemeente Oost Gelre (Lievelde). Hij is geboren met een open ruggetje (Spina-Bifida), waardoor zijn linker onderbeen verlamd is. In principe was het de bedoeling dat Wilfried de boerderij zou voortzetten, maar vanwege een toename van zijn beperking belandde hij uiteindelijk in de WSW (wet sociale werkvoorziening).
Momenteel werkt hij op het gemeentehuis van Oost Gelre.(15 uur per week)

Daarnaast heeft Wilfried zich al jarenlang ingezet als vrijwilliger. Zo is hij onder andere als vrijwilliger verbonden geweest aan het FNV, en ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie, thans lid van de SROG (Sociale Raad Oost Gelre) en de plaatselijke gehandicaptenorganisatie (BOOG). Ook is hij VN-ambassadeur voor Inclusie Nederland. En per januari 2024 lid van de Klankbord groep College voor de Rechten van de Mens, en lid van de cliëntenraad van het UWV.(Gelderland Midden & Zuid).

Een andere passie van Wilfried is toneelspelen. Dit heeft hij jaren gedaan bij het dorpstoneel én landelijk bij 5D, een theatergezelschap in Amsterdam voor mensen met en zonder beperking. Ook is hij sinds juni 2023 aangesloten bij Speels Collectief in Arnhem, welke wekelijks oefent bij ArtEZ (kunstacademie) in Arnhem.

Foto Martin Klein GunnewiekMijn naam is Martin Klein Gunnewiek, geboren en getogen in Lichtenvoorde en 66 jaar. Momenteel werk ik als ICT-projectadviseur voor RVO Zwolle (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland). Ik ben mijn werk in aantal uren aan het afbouwen en krijg hierdoor meer vrije tijd. Ronald Willering heeft mij gevraagd om als commissielid deel te nemen aan Lokaal Belang Oost-Gelre. Dit lijkt me een interessante uitdaging en heb hiermee ingestemd. Ik hoop op een constructieve en plezierige samenwerking.